lauantai 19. marraskuuta 2016

Pintaremontti

Viime päivityksestä on aikaa vaikka kuinka ja kauan. Blogi on pyörinyt mielessä aina silloin tällöin. Se on hakenut muotoa, omaa paikkaansa. Se on hakenut sisältöä. Avatessani blogin tarkoituksenani oli luoda kanava henkilökohtaisille asioille. Pelkästään niistä kirjoittaminen ei kuitenkaan tuntunut luontevalta, omasta arjesta sen sijaan voisin kirjoittaa jutun jos toisenkin. Siitä se ajatus sitten (taas) lähti...

Tammikuun muuton jälkeen tavarat ovat hakeneet paikkaansa. Olohuoneen kalusteiden järjestystä on taidettu muuttaa ainakin kerran, ellei jopa kahdesti. Olenko tyytyväinen aikaan saatuun lopputulokseen? En. En suoranaisesti välitä asuntomme pohjaratkaisusta, mutta se on tuonut mukanaan tarvittavat lisäneliöt. 

Viihtyvyyden maksimoimiseksi olemme päättäneet hieman maalata ja tapetoida. Valkoiset seinät ovat toki neutraalit, mutta ne ovat… noh… valkoiset. Asuntomme seiniä ei selkeästi ole maalattu (eikä myöskään pesty...) ihan viime aikoina, jonka vuoksi alun perin maalarinvalkoinen on lähempänä likaisen harmaata. Asunnon hieman ummehtuneeseen sävymaailmaan kyllästyneenä marssin sisko makutuomarina paikalliseen Värisilmään töllistelemään tapetteja ja maaleja. 

Kännykkäkuva (huomaa laatu) makuuhuoneesta juuri ennen maalausta
Kerrankin liikkeessä oli ihanan asiantunteva myyjä meitä vastassa. Kerroin mitä ja minkä tyylistä haluan. Hetkeä myöhemmin seisoin vaateripustimelta näyttävän härpäkkeen takana tuijottamassa peilistä sitä, miten erilaisten tapettien kuviot toistuvat. Siinä sai muuten paljon paremman käsityksen tapetista, kuin pelkästään yhtä vuotaa tuijottamalla. 

Makuuhuoneeseen halusin tummahkon harmaan tapetin, jossa sai olla jotain kuviota (ei kuitenkaan mitään liian psykedeelistä). Jo heti kauppaan sisään astuessani silmiini osui aivan ihana kukkakuvioinen tapetti. Kuvio oli mielestäni sopivan suurta, jolloin kokonaisuudesta ei tulisi liian sekava. Myös tyttöjen huoneesta minulla oli aika tarkka visio: vaaleita sävyjä, ehkä joku abstraktimpi kuvio tapettiin. Tarkoitus on, että vuokra-asunnon (kyllä, meillä on lupa pintaremonttiin vuokranantajalta) yleisilme pysyy neutraalina, jotta seuraavan on sitten helpompi muuttaa itsensä ja tavaransa tänne meidän jälkeemme. Pienen töllistelyn ja pällistelyn jälkeen makuuhuoneeseemme valittiin Jubileumin Espri tapetti tumman harmaana. Tyttöjen huoneeseen valitsin Wonderlandin Stjärnflor-tapetin vaalean harmaana. 

Jubileum Espri

Wonderland Stjärnflor
Tapeteilla oli tarkoitus tapetoida huoneen neljästä seinästä yksi. Kolmelle muulle tarvittiin vielä väri. Neutraalin yleisilmeen ylläpitämiseksi oli heti selvää, että väri tulisi olemaan valkoinen tai ainakin hyvin vaalea. Koska asumme ensimmäisessä kerroksessa ja asuntomme pohjaratkaisu on vähintään... noh... kummallinen, niin asuntomme on aika hämärä ihan mihin aikaan päivästä hyvänsä. Tästä syystä perinteinen maalarinvalkoinen ei ollut enää vaihtoehto. Katselimme ja vertailimme. Lopulta päädyimme valitsemaan seinien väriksi Tikkurilan värikartan V503, joka on nimeltään Talvi. Sävy on kirkkaampi, ehkä jopa hieman sinertävä ja hyvin lähellä molempien huoneiden tapeteissa olevien valkoisten kuvioiden sävyä. 

Nyt olisi maalit ja tapetit (ja itseasiassa makuuhuonekin jo valmiina, mutta siitä enemmän sitten myöhemmin...). Kotona värisävyjä katsellessani ja vertaillessani pistin mielessäni samalla uusiksi jo lähes kaikki kalusteet ja tekstiilitkin. Tällä hetkellä olen valintaamme hyvin tyytyväinen, mutta katsotaan mitä olen mieltä remontin valmistuttua. Ai niin, ja vielä pitäisi toki päättää värit ja kuviot sekä keittiöön että olohuoneeseen. Laminaattiakin voisi harkita tuon vaalean, hieman kellertävän sävyisen muovimaton tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti