keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Juhlapaikka

Toimiessani kaasona Siskoni ja Piltin häissä, keskustelimme samalla Dinosauruksen kanssa siitä, millaiset häät ehkä joskus tahtoisimme. Mielissämme siinsi ajatus pienistä ja intiimeistä mökkihäistä paikassa, jossa olisi sauna, ehkäpä palju ja tietenkin se mökki. Mökki mielellään sellainen, että sinne mahtuisi kaikki halukkaat yöpymään. Sijanniksi Dinosaurus toivoi Etelä-Pohjanmaata, omaa kotiseutuaan. Koska asumme Uudellamaalla lähellä minun sukulaisiani, mielestäni Dinosauruksen toive on ihan kohtuullinen. 

Todellisuus on kuitenkin usein hieman erilainen kuin haaveet. Aloitimme juhlapaikan etsinnän keittiön pöydän ääressä, valmiina listaamaan kaikki lähimmät sukulaiset ja ystävät, joiden ehdottomasti toivomme olevan läsnä hääjuhlassa. Tunnissa pienet ja intiimit mökkihäät muuttuivat noin 60 hengen hääjuhlaksi. Ja todella, alustavalla vieraslistalla on vain ne läheisimmät ihmiset. Ne, joihin pidämme säännöllisesti yhteyttä. 

Mietimme, mistä kaikesta olisimme valmiita tinkimään juhlapaikan suhteen. Ensimmäisenä pois karsittiin majoitusmahdollisuus ja sitä myöten sijaintiakin laajennettiin ja mahdollisuudeksi otettiin myös Helsinki. Asiaa pohtiessamme tulimme siihen tulokseen, että olivat häät sitten Pohjanmaalla tai Helsingissä, niin noin puolet vieraista asuu joka tapauksessa niin lähellä, että he todennäköisesti yöpyvät kotona. 

Saunasta emme sen sijaan olleet valmiita tinkimään. Emme ainakaan aluksi. Tai minä ehkä olisinkin ollut, mutta Dinosaurus ei missään olosuhteissa. Lisäksi tarvitsimme paikan, jonne voimme viedä niin sanotusti omat ”eväät”. Googlailimme ja googlailimme. Myös kaasot etsivät. Totesimme, että saunomismahdollisuudesta tinkiminen jättäisi vaihtoehtoja enemmän. Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että tarvittaessa voimme tyytyä paikkaan jossa saunaa ei ole. 

Ja sitten se löytyi. En enää muista mitä kautta, mutta löytyi kuitenkin: Joupin Vanha Tupa Seinäjoella, vajaan 3 km päässä juna-asemalta. Sijainti olisi täydellinen. Seinäjoella on hotelleja, joissa pitkänmatkalaiset voivat yöpyä. Meikin ja kampaajan järjestäminen läheltä ei sekään liene ongelma. Samoin vierailla on mahdollisuus varata kampaajaa tms. jos katsovat sen tarpeelliseksi. Siirtymisiinkään ei tarvitsisi varata ihan poskettomasti aikaa. 

Kuva: Joupin Vanha Tupa
Joupin Vanha Tupa on vanha, kaksikerroksinen (kaksfooninkinen!) pohjalaistalo, jonka pihapiiriin kuuluu talli- yms. rakennuksia. Talo ulkorakennuksineen on kunnostettu hiljan ja nyt paikkaa voi vuokrata erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämistä varten. Me olemme ihastuneet paikkaan ihan jo pelkkien kuvien perusteella. Kirsikkana kakun päällä juhlapaikalla on myös iso sauna, sekä mahdollisuus saada pihalle palju! Aivan mahtavaa. Ihan pelkkien kuvien perusteella emme kuitenkaan ryhdy paikkaa vuokraamaan, vaan menemme ensi viikolla töllistelemään Tupaa, pihaa ja piharakennuksia ihan paikanpäälle. Mikäli paikka soveltuu meidän häillemme, varaamme sen taatusti. 
Ainoana miinuksena tulee jo aiemmin päätetyn hääpäivän siirtäminen, sillä tuo jo aiemmin mainittu 18818 on Joupin Vanhalla Tuvalla jo varattu. Pidämme kuitenkin tärkeämpänä täydellistä paikkaa, kuin sitä että saamme juuri tietyn päivän. 

Ensi viikkoa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti