torstai 2. helmikuuta 2017

Omanlainen vihkisormus

Kultaa vai hopeaa? Timantteja vai zirkoneja? Ehkäpä jotain erikoisempia kiviä? Rivisormus vai jotain näyttävämpää? Entäpä sormuksen käytännöllisyys? Käyttäisinkö vihkimisen jälkeen yhtä vai kahta sormusta? 
Juuri sitä oikeaa sormusta etsiessä joutuu pohtimaan paljon sellaistakin, mitä ei heti alkuun olisi tullut edes ajatelleeksi. Vihkisormuksen on tarkoitus kestää läpi elämän, joten pidän tärkeänä sormuksen ajattomuutta ja kestävyyttä. Kovasti krumeluurinen saattaa olla nätti nyt, mutta onko se käytännöllinen ja kiva vielä 20 vuoden kuluttuakin? Ja entäpä materiaali sitten? Sen olisi hyvä olla jotain, mikä varmasti kestää. 

Kullalle allergisena perinteiset, kultapohjaiset korumateriaalit kuten kelta-, valko- ja punakulta ovat poissuljettuja vaihtoehtoja. Hopea taas on materiaalina kaunis, mutta kovin pehmeä ja helposti naarmuuntuva.  Edellisen kerran naimisiin mennessäni kihlasormukseni oli hopeinen ja se naarmuuntui ja kolhiintui todella kurjan näköiseksi vajaassa kahdessa vuodessa. Geologia ammattina on sellainen, että joudun käsittelemään erilaisia materiaaleja ja pyörittelemään niitä käsissä. Sormuksen on kestettävä käyttöä. Nykyinen kihlasormukseni on kivetön, kapea (noin 3 mm leveä) titaanisormus. Pidän titaanin väristä, kestävyydestä, sekä keveydestä. Vihkisormukseni materiaaliksi valikoitui siis titaani hyvin nopeasti. 
Kihlasormukseni on
tämän tyylinen
Titaanisormuksia myydään nykyään jo lähes jokaisessa koruliikkeessä. Mallisto on kuitenkin aina hyvin samankaltainen. Saadakseni varmasti juuri minun näköiseni sormuksen, olen päättänyt teettää sen. Saimme Dinosauruksen kanssa Siskoltani joululahjaksi liput Helsinkiin Mennään Naimisiin –messuille, jotka pidettiin 14.-15.1. Lähdimme messuille tarkoituksena päästä juttelemaan koruseppien kanssa ja ehkäpä löytää seppä myös meidän sormuksille. 

Satuimme jo heti messupäivän alkuun korumuotoilustudio Aito Helsingin pisteelle. Heillä oli näytteillä toinen toistaan upeampia sormuksia erilaisista materiaaleista valmistettuna. Esillä olevat titaanisormukset olivat vähintäänkin upeita. Kanssamme jutelleet sepät vaikuttivat mukavilta ja todella asiantuntevilta. Päädyimme nopeasti siihen lopputulokseen, että kun sormusten teettämisen aika tulee, olemme ensimmäisenä yhteydessä Aito Helsingin seppiin. 

Entäpä sitten ne kivet? Kuten varmasti moni muukin morsian, myös minä haluan sormukseeni timantteja. Kovin isoja kiviä en kuitenkaan halua. Lisäksi kivet täytyy istuttaa sormukseen niin, että ne eivät pääse kovin helposti tippumaan/kolhiintumaan. Timanttien lisäksi tahtoisin sormukseen jotain värillisiä kiviä, mieluusti punertavia. Punainen on kuulunut lempiväreihini ihan lapsesta saakka, joten uskallan ennustaa pitäväni punaisesta värinä vielä vuosienkin päästä. Vaihtoehtoja olisi ainakin punainen granaatti tai sitten violetti ametisti. Ametistin väri on kuitenkin yleensä hailakampi ja pieni kivi näyttää sen vuoksi herkästi todella haalealta. Granaatin väri on syvempi ja sitä kautta se on väriltään näyttävämpi. 

Entäpä se malli? Minulla ei ole mitään todella tarkkaa visiota siitä, millaisen sormuksen haluaisin. Onneksi teettämiseenkin on vielä aikaa! Olen aina pitänyt rivisormuksista, joissa joka toinen kivi on väritön ja muut värillisiä. Jotain sen tyylistä olin ajatellut vihkisormukseksikin. Messuilla kuitenkin pällistelin myös muunlaisia sormuksia ja muutama malli oli ylitse muiden. 
Kultajousi.fi
Jos myös vihkisormus on kapeahko, voisin käyttää kahta sormusta vihkimisen jälkeen. En kuitenkaan ole luonteeltani mikään järin suuri koruihminen ja hieman vierastan ajatusta kahdesta sormuksesta. Sen sijaan vihkisormuksellahan voisi luoda illuusion kahdesta sormuksesta, jolloin vihkisormus voisi olla jotain tämän tyylistä:
Kultajousi.fi
Sormuksen teettämiseen on hyvä varata aikaa vähintään puolivuotta, mikäli haluaa sormukseensa muitakin kiviä kuin värittömiä timantteja. Ajattelin ottaa Aito Helsingin seppiin yhteyttä ensi syksynä ja varata ajan suunnittelulle ennen joulua. Ehtivätpähän sitten kivet ja korut ajoissa. Sitä ennen täytyy kuitenkin päättää sormuksen malli. 

Myös Dinosaurus haaveilee titaanisesta vihkisormuksesta. Sormus joko ostetaan tai teetetään sen mukaan, millaisen hän haluaa. Tällä hetkellä Dinosaurus on ihastunut Malmin korupajan Volcano-sormukseen, jota olemme menossa katsomaan vielä myöhemmin tänä vuonna. 
Titaaninen Volcano-sormus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti